veligradi-3

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, διοργανώνει εκδρομή στο Βελιγράδι στις 22,23,24 & 25 Φεβρουαρίου 2019.

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, διοργανώνει εκδρομή στο Βελιγράδι στις 22,23,24 & 25 Φεβρουαρίου 2019.

Η υπέροχη παρέα, οι πολλές βόλτες, τα αξιοθέατα φωτογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικά η εξαιρετική συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο «ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» είναι τα «συστατικά» για μια ακόμη αξέχαστη εκδρομή!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το ΖΑΠΠΕΙΟ (Λιβαδειά) για σύνορα Ευζώνων. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Queen ‘s Astoria Design Hotel. Το βράδυ πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα δούμε τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου, θα συνεχίσουμε με την εκκλησία Ruzica, θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές Eπιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

3η ημέρα:

1η επιλογή: ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ (98 χλμ) Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβι Σαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Άφιξη και περιήγηση πόλης. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι.

2η επιλογή: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρόγευμα και μετά εξερεύνηση της πόλης για φωτογραφικά ενδιαφέροντα. Η γειτονιά της Skardarlija είναι το πιο γραφικό κομμάτι του ιστορικού κέντρου, του λεγόμενου Stari Grad. Οι βόλτες ξεκινούν από την οδό Skadarska, το πλακόστρωτο δρομάκι όπου σύχναζαν οι λογοτέχνες του περασμένου αιώνα, και που τώρα φιλοξενεί σερβικά ταβερνάκια, λουλουδιασμένα μπαλκόνια και χαριτωμένες αυλές για να απολαύσετε τον καφέ σας. Τα ερείπια του βομβαρδισμού, ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, αυτό που δέχθηκε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς παραπάνω από μία δεκαετία πιο πριν, διατηρήθηκε ακριβώς έτσι, με τα χαλάσματα, τους ορόφους που λείπουν, τις κατεστραμμένες προσόψεις και τα ίχνη από τις οβίδες εμφανή, ως υπενθύμιση της αγριότητας του πολέμου.

Η Strahinjica Bana, η πιο hip περιοχή του κέντρου, περιλαμβάνοντας ενδιαφέρουσα street art και δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια. Επισκέψεις σε Μουσεία της πόλης όπως το Εθνικό Μουσείο ή το Μουσείο TESLA είτε η εθνική πινακοθήκη του Βελιγραδίου (Zepter Museum) είτε στο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Museum of Contemporary Art). Φωτογραφική εξόρμηση επίσης στα πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά νεκροταφεία της πόλης όπως το Zemun Cemetery και το Novo Groblje.

 

4η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦH.

Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής περνώντας από κάποια μικρά παραδοσιακά χωριά για φωτογραφίες  και μετάβαση στα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

 

⦁              Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορούν να πραγματοποιηθούν αλλαγές σύμφωνα με τις ανάγκες της εκδρομής.

⦁              Η επιλογή της 3ης μέρας στο Νοβι Σαντ θα πραγματοποιηθεί, μόνο εάν μαζευτεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων (τουλάχιστον το 50% του συνόλου).

Η τιμή είναι 250 € ανά άτομο και περιλαμβάνει πέραν της μεταφοράς (και δρομολογίων), την διαμονή σε 4άστερο κεντρικό ξενοδοχείο, πρωινό και ημιδιατροφή. Επίσης, την παρουσία δύο ξεναγών (Έλληνα και Σέρβου).

Δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες όπως και μια προκαταβολή των 50 € μέχρι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις Συμμετοχής/Πληροφορίες :

⦁              Βόγγλη Μαρία, ⦁             vogmari@yahoo.gr, τηλ: 6977709785

⦁              Λεμονής Γιάννης, ⦁         yiannis0101@gmail.com, τηλ: 6945894332

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς