Παρουσίαση Νέων Σε Ηλικία Φωτογράφων

Η παρουσίαση αφορά μια επιλογή νέων σε ηλικία φωτογράφων ανά τον κόσμο (άτυπα γεννημένοι μετά το 1970) με κοινό ύφος και αισθητικά κριτήρια αντίληψης της φωτογραφίας. Πέραν της επαγγελματικής δουλειάς των περισσοτέρων που μπορεί να αφορά το φωτορεπορτάζ ή την μόδα διακρίνεται μια κοινή γραμμή στην προσωπική τους δουλειά που εστιάζεται κυρίως στην χρήση έντονου contrast, κουνημένων κάδρων και ανεστίαστων φωτογραφιών.

German Peraire

Ισπανία, 1988

Ανακάλυψε την φωτογραφία σε ηλικία 16 ετών και έκτοτε αφοσιώθηκε σε αυτήν. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος και χρησιμοποιεί μια canon eos 5d. Δηλώνει επηρεασμένος από τους φωτογράφους: Francesca Woodman, Eikoh Hosoe και Robert Mapplethorpe. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το project του με τίτλο “night diary”

Guido Gazzilli

Ιταλία,  1983

Ταξιδεύει ανά τον κόσμο και κάνει φωτορεπορτάζ βασισμένο κυρίως σε κοινωνικά θέματα (τρανσέξουαλ, σεισμόπληκτους, μετανάστες, καταφύγια αδέσποτων σκύλων κτλ). Είναι επαγγελματίας φωτογράφος με πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και sites, μέλος του Ιταλικού φωτογραφικού πρακτορείου LUZ. Οι φωτογραφίες αφορούν στην πλειοψηφία τους το project του “Roma 2008-2013”.

 

Yulia Kazban

Ρωσία, 1983

Φωτογραφίζει με μια Olympus pen ft και μια Olympus pen original.

Ester Vonplon

Σουηδία, 1980

Είναι πρώην επαγγελματίας skater-snowboarder και νυν φωτογράφος. Φωτογραφίζει με αναλογική, σκανάρει τα φιλμ και τα επεξεργάζεται ψηφιακά. Λέει ότι της αρέσει να συνδυάζεται το αναλογικό και το ψηφιακό σε μια φωτογραφία. Έχει εκθέσει σε πολλές Gallery (όπως στην gallery VU). Επίσης έχει συμμετάσχει στο Athens Photo Festival 2012.Το μεγαλύτερο ποσοστό των φωτογραφιών είναι από την δουλειά της “surselva”.

 

Trent Parke

Αυστραλία, 1971

Είναι ένας από τους καλύτερους φωτογράφους της νέας γενιάς του πρακτορείου Μagnum. Άρχισε να φωτογραφίζει στην ηλικία των 12 ετών με την pentax spotmatic της μητέρας του, χρησιμοποιώντας το μπάνιο της οικογένειας σαν σκοτεινό θάλαμο. Έχει εκδώσει τρία φωτογραφικά βιβλία ενώ το 2003, για την δουλειά του “Minutes to Midnight” κέρδισε το βραβείο Eugene Smith.

 

Yusuf Sevincli

Τουρκία, 1980

Αποφοίτησε από τον Τομέα Επικοινωνίας του Marmara University στην Κωνσταντινούπολη το 2002. Το διάστημα 2000-2004 εργάστηκε ως φωτογράφος σε ποικίλες εφημερίδες και περιοδικά. Έχει κερδίσει υποτροφίες και βραβεία, ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Τουρκία.

Λουκάς Βασιλικός

Ελλάδα, 1975

Στον κόσμο της φωτογραφίας μπήκε το 2006. Από το 2008 είναι μέλος του «Φωτογραφικού Κύκλου» του Πλάτωνα Ριβέλλη. Είναι ένας ‘φωτογράφος δρόμου’, χωρίς όμως αυτό να τον περιορίζει απόλυτα θεματικά. Οι φωτογραφίες είναι από το project του “uncanny” (πιθανόν επηρεασμένος από τον Αckerman τον οποίο εκτιμάει ως φωτογράφο)

Kirill Surov

Ρωσία, 1971

Ερασιτέχνης φωτογράφος, μένει με την γυναίκα του και τα δυο του παιδιά στον Καναδά.

Οι φωτογραφίες είναι κυρίως από το άλμπουμ του με τίτλο “family”

Arja Hyytiainen

Φιλανδία, 1974

Θεωρείται σύγχρονη φωτογράφος δρόμου, με ιδιαίτερο κινηματογραφικό στυλ.

Δηλώνει επηρεασμένη από φωτογράφους όπως η Julia Margaret Cameron καθώς και από την ζωγραφική (αναγέννηση, προ-ραφαηλίτες και εξπρεσιονιστές)

Παρουσίαση: Μαίρη Μιχου