10 χρόνια ΦΛΛ

10 χρόνια Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Εκδηλώσεις Μαΐου 2015

Πάνω από 70 Φωτογράφοι!

Πάνω από 450 Φωτογραφίες!

Σε 9 Χώρους με 9 Εκθέσεις, Ομιλίες, Διαλέξεις, Σεμινάρια, Προβολές!

front

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς φέτος συμπληρώνει τα 10 χρόνια λειτουργίας της. Σε μια εποχή μάλλον δύσκολη και άχαρη για τέτοιες πρωτοβουλίες, μια ομάδα ανθρώπων πίστεψε, επέμενε και στο τέλος κέρδισε το στοίχημα με το χρόνο.

Οι κοινές ανησυχίες, η κοινή αγάπη, η θέληση για έκφραση και επικοινωνία στάθηκαν η μαγιά για να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια. Η επιτυχία της όμως οφείλεται στο δέσιμο των ανθρώπων, στις φιλίες που δημιουργήθηκαν, στην παρέα που ένιωσε την ανάγκη να υπάρχει πρώτα για τα μέλη της και μέσα από την διαφορετικότητα να ζητά την ολοκλήρωση.

Και όταν έχεις τέτοια υλικά, όταν η κοινή πορεία έρχεται αβίαστα και η συναναστροφή είναι απαραίτητη, τότε έρχονται και όλα τα άλλα. Έρχονται τα βλέμματα και μοιάζουν και καταλαβαίνονται. Οι αγωνίες γίνονται κοινές, η έκφραση η ατομική συμπληρώνεται και αναδεικνύεται. Το ζητούμενο του κοινού καλλιτεχνικού στίγματος έρχεται ως ανάγκη αβίαστη και ώριμη.

Έτσι μετά από 10 υπέροχα χρόνια η Λέσχη μάς έχει πετύχει ήδη την αποστολή της. Όλοι μας να έχουμε παρόμοια αντίληψη για την φωτογραφία, κοινούς κώδικες για την επικοινωνία και την έκφραση μας και όλα αυτά παραμένοντας όλοι τόσο γοητευτικά ανόμοιοι. Τόσο απαραίτητα διαφορετικοί. Και με αυτό τον τρόπο μπορούμε με σιγουριά, αλλά και με αδημονία, να περιμένουμε 10 ακόμη πιο όμορφα χρόνια να έρθουν.

Κορύφωση όλων αυτών είναι οι φετινές εκδηλώσεις του από καιρό καθιερωμένου “Μήνα Φωτογραφίας” που γίνονται κάθε Μάιο. Δεν είναι η λαμπρότητα και η ποσότητα το σημαντικότερο χαρακτηριστικό, αλλά η ποιότητα των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν είναι που μας κάνει περήφανους. Είναι σπάνια η ευκαιρία για την πόλη μας αλλά και για την φωτογραφία ειδικότερα η ταυτόχρονη συνύπαρξη τόσων σημαντικών καλλιτεχνών σε τόσες πολλές μαζεμένες εκδηλώσεις.

Εκθέσεις, ομιλίες, σεμινάρια και προβολές από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες φωτογράφους και τις πιο δυναμικές και ελπιδοφόρες φωτογραφικές ομάδες της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που τόσοι σημαντικοί άνθρωποι μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους, θα μας χαρίσουν απλόχερα τις γνώσεις τους και θα μοιραστούν μαζί μας μικρές και σπάνιες στιγμές.

may15-programma

may15-map2