Εκδηλώσεις

Πλάτωνας Ριβέλλης

Διάλεξη για την φωτογραφία και την τέχνη.

Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος», Πηγές Κρύας
Σάββατο 9/5/15 – 18:30-20:30

 

Λία Ζαννή

Έκθεση Φωτογραφίας – “Ημερολόγιο”

Η Λία Ζαννή με το «Ημερολόγιό» της μας προσκαλεί στον οικείο της χώρο. «Ξεφυλλίζοντάς» το συμμετέχουμε στις μικρές, καθημερινές της «τελετουργίες» και γινόμαστε συνοδοιπόροι στις περιπλανήσεις της. Περιγράφοντας τον κόσμο, με τρυφερότητα και ευαισθησία αλλά χωρίς συναισθηματικές υπογραμμίσεις, τον μεταμορφώνει σε «θέατρο» των ονειροπολήσεών της. Κι εμείς ως θεατές γευόμαστε τις συγκινήσεις της και ξαναβρίσκουμε την πίστη στη μαγεία του «ασήμαντου», που διαλύθηκε όταν εγκαταλείψαμε το παιδικό μας δωμάτιο.

Νεροτριβή, Πηγές Κρύας
9/5/15 έως 17/5/15 – 19:00-22:00

Πάνος Ροζάκης

Έκθεση Φωτογραφίας – “4 Χειμώνες στα Δωδεκάνησα”

Ο Πάνος Ροζάκης σε αυτούς τους 4 χειμώνες που έζησε στα Δωδεκάνησα, με μέσο ή πρόσχημα τη φωτογραφία περιηγήθηκε τους τόπους χωρίς την τουριστική αντίληψη των σύντομων καλοκαιρινών αποδράσεων, που παγιδεύει το βλέμμα σε ένα εξιδανικευμένο παρόν ανεμελιάς. Αποφεύγοντας τα « πολυτιμοποιημένα» αξιοθέατα και τα φολκλορικά στιγμιότυπα ανοίγει με τις εικόνες του ένα παράθυρο στον οικείο γι΄ αυτόν χώρο των νησιών όπου κατοίκησε. Στρέφει τον φακό του σε φαινομενικά ασήμαντες οπτικές ψηφίδες, που καθρεφτίζουν μέσα απ΄ την ξεχωριστή φυσιογνωμία του κάθε τόπου το εσωτερικό τοπίο του φωτογράφου.

Νεροτριβή, Πηγές Κρύας
9/5/15 έως 17/5/15 – 19:00-22:00

Χριστίνα Σοροβού

Έκθεση Φωτογραφίας – “Στο Μεταίχμιο”

Σε μια αυτοαναφορική συλλογή, η φωτογράφος στέκεται ανάμεσα στην παιδικότητα και στην ενηλικίωση, στο μεταίχμιο δύο κόσμων από τους οποίους έλκεται ταυτόχρονα. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο η καταγραφή του οποίου υπήρξε αποσπασματική, με μεγάλα διαλείμματα, τα τελευταία 5 χρόνια. Χωρίς προφανή αρχικό στόχο, αποτέλεσε στην πορεία έναν προσωπικό «οδηγό επιβίωσης» ο οποίος, ωστόσο, παραμένει ανολοκλήρωτος.

Νερόμυλος, Πηγές Κρύας
9/5/15 έως 17/5/15 – 19:00-22:00

Παύλος Σατόγλου

Έκθεση Φωτογραφίας – «Παράκτια μνημεία»

Στιγμές παγωμένης έντασης…
Στιγμές αναμονής και φαινομενικής γαλήνης…
“Μνημεία” κατακτητικής παρέμβασης στον παράκτιο χώρο…
“Μνημεία” λειτουργικά ή παραδομένα στη φθορά του χρόνου…
Εικόνες χρηστικά αλλαγμένων παραλίων…
Εικόνες παράκτιων κατασκευών την περίοδο της ακμής ή της παρακμής τους…
Τοπία ενός κόσμου που είδα μέσα από το φακό της φωτογραφικής μηχανής στις ακτές της Αθήνας, του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής και της
Κορινθίας.

Καφέ «Καφωδείο», Πλατεία Μητροπόλεως
9/5/15 έως 24/5/15

Φωτογραφία Δυτικά

Έκθεση Φωτογραφίας – “Όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι”

«Μέσα από μένα βλέπω εσένα
Δεν σε προσπερνώ
Είσαι σημαντικός για μένα..
Και σε κρατώ για πάντα»

Καφέ «Αστραδενή», Ιωάννη Λάππα 9
9/5/15 έως 24/5/15

f+

Έκθεση Φωτογραφίας – “Προσωπικές προσεγγίσεις”

Στην ομαδική έκθεση με τίτλο «προσωπικές προσεγγίσεις», τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας fplus παρουσιάζουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα φωτογραφιών από ένα portfolio τους, το οποίο είτε έχει ολοκληρωθεί είτε βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης αν και με διαφορετικό περιεχόμενο, καθώς οι φωτογράφοι προσεγγίζουν φωτογραφικά διάφορα θέματα, έχουν κοινή αφετηρία την ξεχωριστή ματιά του κάθε φωτογράφου και τον τρόπο που αυτός χειρίζεται το μέσο.

Αίθουσα Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς)
9/5/15 έως 24/5/15 – 19:00-22:00

Coil Magazine

Stephane Charpentier, Adam Cohen, Damien Daufresne, Gael Bonnefon, Ilias Georgiadis, Iraklis Dimitriadis, Zoe Zipela, Fabien Pio

Έκθεση Φωτογραφίας – «The Coil Project»

Το Coil Magazine, επιμελείται έναν κύκλο εκθέσεων βασισμένο στις αναζητήσεις ανερχόμενων και καταξιωμένων φωτογράφων από Ευρώπη και Αμερική.
Οι δουλειές που παρουσιάζονται στην έκθεση Coil Project μοιράζουν μια συμβολική, ποιητική και κοινωνική προσέγγιση του φωτογραφικού μέσου και φανερώνουν εκπληκτικά σημεία συνάντησης, κοινές ανησυχίες (προβληματική σύνδεση του ατόμου με το συλλογικό, απόδοση της υπόκωφης βίας που διατρέχει τις σύγχρονες κοινωνίες, διείσδυση του ονειρικού στοιχείου στην περιγραφή της πόλης, δημιουργία μιας φωτογραφικής γλώσσας που δεν κινητοποιεί μόνο το βλέμμα αλλά και τη μνήμη του θεατή), κοινές αναφορές ,κοινές τεχνοτροπίες (πάντρεμα της αναλογικής και της ψηφιακής τεχνολογίας, οπτικοακουστικοί πειραματισμοί). Σε καθεμία από αυτές τις δουλειές, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να περιγράψει με οπτικά μέσα τη δική του μοναδική ιστορία-περιπέτεια.

Κτίριο Ζητουνιάτη, Παλια Δικαστήρια (εντός στοάς)
9/5/15 έως 24/5/15 19:00-22:00

Μαθητές

Έκθεση Φωτογραφίας – “Το δικό μου Πάσχα”

Εργαστήρι Εικαστικών «Ανδριτσοπούλου Μαίρη-Πούλου Δήμητρα», Ελ. Βενιζέλου 21
9/5/15 έως 17/5/15 – 19:00-22:00

Στράτος Καλαφάτης

“Παρουσίαση του φωτογραφικού του έργου”

Αίθουσα Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς)
9/5/15 έως 24/5/15 – 19:00-22:00

Ηλίας Γεωργιάδης

Σεμινάριο με θέμα: «Επικοινωνία με το περιθώριο της αφήγησης»

Πρωί : Εισαγωγικό κομμάτι – Παρουσίαση της δουλειάς με τίτλο Over|State και συζήτηση πάνω σε θέματα προσέγγισης , αφήγησης , οπτικού ρυθμού παρουσίασης.

Απόγευμα : Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών ο κάθε συμμετέχων θα έχει ένα δικό του κομμάτι χρόνου στο οποίο θα παρουσιάσει την εξέλιξη της δουλειάς του μέχρι εκείνη την στιγμή( δεν υπάρχει περιορισμός στο θέμα) , πως ξεκίνησε , τι θα ήθελε να πετύχει στο μέλλον σχετικά με το συγκεκριμένο πρότζεκτ αλλά και γενικά, και έπειτα θα γίνεται το κομμάτι της συζήτησης. Τα reviews γίνονται ομαδικά αλλά και ατομικά.

Κόστος συμμετοχής: 10€

Αίθουσα Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς)
23/5/15 | 10:00-14:00 & 16:00-20:00

may15-programma