Συμμετέχοντες

Πλάτωνας Ριβέλλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (1963-1968), Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι (1968-1970) και Φωτογραφία στις ΗΠΑ (1983). Εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα για δώδεκα χρόνια (1971-1983). Διδάσκει φωτογραφία από το 1981 μέχρι σήμερα.
Οργάνωσε τα πρότυπα τμήματα φωτογραφίας τής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Υπουργείο Παιδείας) και δίδαξε τούς επιμορφωτές τους. Έχει επιμεληθεί σειρά από εκπομπές τής κρατικής τηλεόρασης για τη φωτογραφία.Έχει παραδώσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις για τη φωτογραφία στην Αθήνα, σε επαρχιακές πόλεις και στην Κύπρο. Έχει εκθέσει τις φωτογραφίες του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες. Διευθύνει τις εκδόσεις «Φωτοχώρος». Ίδρυσε το 1988 το σωματείο «Φωτογραφικός Κύκλος», τού οποίου είναι πρόεδρος. Έχει συγγράψει τεχνικά βιβλία, θεωρητικά βιβλία και λευκώματα.

www.rivellis.gr

Στράτος Καλαφάτης

Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν τη δημιουργική φωτογραφία. Έχει ολοκληρώσει μακροχρόνιες φωτογραφικές εργασίες όπως οι Αρχέτυπες Εικόνες, το Ημερολόγιο 1998-2002, η Saga, το Αρχιπέλαγος, ο Άθως – Τα χρώματα της πίστης. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Αρχέτυπες εικόνες (1999), Ομόνοια 2000 – Ταξίδι στον ομφαλό της Αθήνας (με τον συγγραφέα Φίλιππο Φιλίππου – 2000), Ημερολόγιο 1998 -2002 (με πρόλογο του Christian Caujolle – 2004). Από το 1990 παρουσιάζει το έργο του σε πλήθος εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται: 10η Μπιεννάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία / Backlight Τριεννάλε, Τάμπερε, Φινλανδία / EU Japan, Σάγκα και Φουκουσίμα, Ιαπωνία / PhotoEspaña Μαδρίτη, Ισπανία / Bozar Expo, Βρυξέλλες / Φεστιβάλ Νίκαιας, Γαλλία / Φεστιβάλ Ρώμης, Ιταλία / Ημερολόγιο 1998-2002, Βηρυτός, Λίβανος.

www.stratoskalafatis.com

Χριστίνα Σοροβού

Η Χριστίνα Σοροβού γεννήθηκε το 1973, στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στη Θεσσαλονίκη και σήμερα ζει και εργάζεται, ως εκπαιδευτικός, στην Αθήνα. Είναι μητέρα 2 παιδιών. Το 2008 παρακολούθησε το Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη, μέσω του οποίου γνώρισε τον κόσμο της φωτογραφίας. Από τότε, είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

www.sorovou.com

Λία Ζανή

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1988, οπόταν και γράφτηκε στον Φωτογραφικό Κύκλο. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις τού «Κύκλου» και έχει εκθέσει επανειλημμένως τη δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις στον «Φωτοχώρο» και αλλού. Από την «Μικρή Σειρά» του Φωτοχώρου έχει κυκλοφορήσει μονογραφία της με τίτλο «Στη χώρα των παιδιών».

Πάνος Ροζάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Focus και στον Φωτογραφικό Κύκλο. Εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος. Το 1997 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος» λεύκωμα του με τίτλο «Περίπατοι» . Έχει κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις του «Κύκλου» . Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται εκτός Αθηνών, σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

Σατόγλου Παύλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι πτυχιούχος Φωτογράφος (ΤΕΙ Αθήνας, 1996), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος “Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα” (ΕΑΠ, 2010) και πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας (ΑΣΠΑΙΤΕ, 2012). Ασχολείται με την εφαρμοσμένη και την εικαστική φωτογραφία από το 1992, τη διδασκαλία της φωτογραφίας από το 1999 και από το 2014 είναι ιδιοκτήτης καφεκοπτείου. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Το Διαπόραμα και η τεχνική του” (Αναζητώ GL, 2004) και συνιδρυτής του περιοδικού φωτογραφίας “ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ” (www.antilipseis.satoglou.gr). Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά συνέδρια. Δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία και έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς φωτογραφίας (Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 1995 και 1997, Χρυσό μετάλλιο ΕΦΕ, Β΄ Βραβείο Λ.Π.Φ. κ.α.). Έχει επιμεληθεί διεθνείς ομαδικές εκθέσεις, προβολές, εκδόσεις. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, των συνεταιρισμών προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογράφων “Φοίβος” και των εικαστικών ΟΣΔΕΕΤΕ και επίτιμο μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς.

www.pavlos.satoglou.gr

Coil Magazine

Stephane Charpentier – Adam Cohen – Damien Daufresne – Gael Bonnefon
Ilias Georgiadis – Iraklis Dimitriadis – Zoe Zipela – Fabien Pio

Το Coil Magazine, επιμελείται έναν κύκλο εκθέσεων βασισμένο στις αναζητήσεις ανερχόμενων και καταξιωμένων φωτογράφων από Ευρώπη και Αμερική.
Οι δουλειές που παρουσιάζονται στην έκθεση Coil Project μοιράζουν μια συμβολική, ποιητική και κοινωνική προσέγγιση του φωτογραφικού μέσου και φανερώνουν εκπληκτικά σημεία συνάντησης, κοινές ανησυχίες (προβληματική σύνδεση του ατόμου με το συλλογικό, απόδοση της υπόκωφης βίας που διατρέχει τις σύγχρονες κοινωνίες, διείσδυση του ονειρικού στοιχείου στην περιγραφή της πόλης, δημιουργία μιας φωτογραφικής γλώσσας που δεν κινητοποιεί μόνο το βλέμμα αλλά και τη μνήμη του θεατή), κοινές αναφορές ,κοινές τεχνοτροπίες (πάντρεμα της αναλογικής και της ψηφιακής τεχνολογίας, οπτικοακουστικοί πειραματισμοί). Σε καθεμία από αυτές τις δουλειές, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να περιγράψει με οπτικά μέσα τη δική του μοναδική ιστορία-περιπέτεια.
Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο «Coil Project» ένα είδος προέκτασης του Coil Magazine, καθώς ένα μεγάλο μέρος των συμμετοχών στο Coil Project προέρχεται από εκεί. Το Coil Magazine είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό φωτογραφίας που βασίζεται στην παρουσίαση contemporary φωτογραφικών έργων από διάφορους καλλιτέχνες, καταξιωμένους και νεότερους. Ξεκίνησε το 2011και αριθμεί μέχρι σήμερα 7 διαδικτυακές εκδόσεις.

f+ – Φωτογραφική Ομάδα

Ελένη Ιωαννίδου – Έλενα Κανάκη – Φωτεινή Καραγιαννάκη – Κώστας Κρουστάλλης
Μαρία Κυρίτση – Μαριάννα Μπόλτση

H Φωτογραφική ομάδα f+ ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2013 από μία ομάδα 18 ατόμων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και η αγάπη για την φωτογραφία. Η ομάδα απαριθμεί σήμερα 26 μέλη. Κύριο μέλημα της ομάδας είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης της φωτογραφίας. H Φωτογραφική ομάδα f+ στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις, εκθέσεις και πολλές άλλες δράσεις. Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Ανδρέας Κατσάκος

Φωτογραφία Δυτικά – Φωτογραφική Ομάδα

Βαγενά Κωνσταντίνα – Βαφειαδάκης Γιάννης – Βραχνός Σταύρος – Γελαδά Ευγενία
Δοβλέτογλου Σέβη – Δούκα Μαρία – Δούκα Σπυριδούλα (Peppy) – Ζαφειρόπουλος Σπύρος
Καρασαββίδου Άννα – Κουρτίδης Τάσος – Κρύωνας Κρέων – Λαγούδη Αγγελική – Μπούσουλα Ελένη
Παπαχρήστου Στέφανος – Πάτσης Ανδρέας – Πετρομανωλάκη Ειρήνη – Πλιατσικούρης Τρύφων
Πρωτόπαπας Βασίλης – Ρημαντωνάκη Ελένη – Σιάλαρη Ιωάννα – Σταμάλου Νέκτη
Στυλιανόπουλος Παναγιώτης – Σφακιανάκης Αντώνης – Τεντομάς Νίκος – Τρυπαρόλης Παναγιώτης

Η “Φωτογραφία Δυτικά” είναι μία φωτογραφική ομάδα που ξεκίνησε το 2010 στο Περιστέρι. Η αγάπη τους για την φωτογραφία τους έφερε σταθερά κοντά με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν καταφέρει να δώσουν το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Η ομάδα έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και φεστιβάλ φωτογραφίας στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο χώρο τους, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, πραγματοποιούν διαλέξεις, εκδηλώσεις και παρουσιάσεις Ελλήνων φωτογράφων από ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών.

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Αθανασοπούλου Μαρία – Χριστίνα – Αθανασίου Νάνσυ – Αλογοσκούφης Χρήστος – Αναστασίου Ελένη
Βήττα Δήμητρα – Βόγγλη Δήμητρα – Βόγγλη Μαρία – Δήμου Αριστοτέλης – Ζερβός Αντώνης
Ζήνδρος Κωνσταντίνος – Ηλιάδης Μενέλαος – Kαραδήμα Γιάννα – Καραδήμα Γιώτα – Καρακούση Καίτη
Καστρίτης Στάθης – Κεράστα Βασιλική – Κοβάνη Νεκταρία – Κοτσώνας Κώστας – Λεμονής Γιάννης
Λιάκος Χαράλαμπος – Λίλιος Βασίλης – Λίλιος Λουκάς – Μακαλιάς Ευάγγελος – Μίχου Μαίρη
Μπακολουκάς Λουκάς – Μπαλωματίνης Γιώργος – Μπουζάς Γιώργος – Μπράμη Γιώτα – Νικολάου Βιολέττα
Πασβαντίδης Χαράλαμπος – Πλιακοστάμου Νινέττα – Πολυτάρχου Σπύρος – Ρέββας Θανάσης
Σαμούχος Πέτρος – Στάμου Μαρία – Τσαβδαρίδης Κώστας – Τσεκούρας Λάμπρος – Τσιώλη Μαρία

H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς εκφράζει χρόνια τώρα την ανάγκη των μελών της να χαρούν με κάθε δημιουργικό μέσο την τέχνη της φωτογραφίας.
Μία τέχνη που ξεπερνά ίσως το καθημερινό μας θέαμα και κλέβει ματιές προς όλα όσα μας κάνουν να βιώνουμε και να καταγράφουμε στιγμές, συναισθήματα, καταστάσεις. Να βιώνουμε τον πολιτισμό μας. Με ανοιχτό πνεύμα και πάντα με δημιουργική διάθεση, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
προσπαθεί να μεταδώσει τη γοητεία της φωτογραφίας αλλά και γενικότερα της τέχνης του να μετατρέπουμε το βλέμμα σε καλλιτεχνική έκφραση.
Κρατά πάντα ανοιχτούς τους ορίζοντές της και αποτελεί έναν διαρκή φιλόξενο προορισμό για κάθε φωτοδημιουργό και όχι μόνο.
Απ’ αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, εδώ στη Ρούμελη, η ΦΛΛ σας προτρέπει να απολαμβάνετε το ωραίο φωτογραφικό ταξείδι και να το μοιράζεστε όπως του αρμόζει στο διάβα του χρόνου. Ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις με όλους όσους αφήνουν το φως να γράψει.

www.fotolesxilivadias.gr