Ανακοίνωση 2012 – 42

 

Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (Φ. Λ. Λ.).

 

 

Σεμινάριο φωτογραφίας

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς διοργανώνει σεμινάριο φωτογραφίας
με θέμα:
Η δημιουργική/καλλιτεχνική φωτογραφία σε αντιδιαστολή με την εφαρμοσμένη/εμπορική φωτογραφία με εισηγητή τον Χρήστο Κοψαχείλη.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Φ.Λ Λιβαδειάς –  Μπουφίδου 32-34
το Σάββαττο 19/5/2012 ώρα 7.00 μ.μ  και την   Κυριακή 20/5/2012  ώρα 10.00 π.μ.

Η φωτογραφία, εκτός των άλλων, είναι και μια παγκόσμια γλώσσα κατανοητή απ’ όλους. Όπως κάθε γλώσσα, έτσι και την φωτογραφία μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε ή να δηλώσουμε κάτι, για να εξηγήσουμε, για να αποδείξουμε, για να συνεννοηθούμε. Μπορούμε με τη φωτογραφία να ψιθυρίσουμε τρυφερά ή να φωνάξουμε δυνατά τη δική μας αλήθεια, να διαδηλώσουμε, να προπαγανδίσουμε, να διαφημίσουμε.
Χρήστος Κοψαχείλης

Βιογραφικό:

Ο Χρήστος Κοψαχείλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομι-κό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στην ΠΑΤΕΣ. Πα-ράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλη και ιστορίας της τέχνης από τον Αν-δρέα Ιωαννίδη και την Μαρία Ξεναρίου.
Δίδαξε, από το 1988, τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας στο Δήμο Κερατσινίου, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P και σε διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ. Παρέδωσε πολλά σεμινάρια σε επιμορφωτές φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης και διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών και σε διάφορες άλλες πόλεις, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός».
Μετείχε στην επιτροπή κρίσεως του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ τάξης των σχο-λείων της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομαδικών και ατομικών εκθέ-σεων και έχει επιμεληθεί την διοργάνωση και την έκδοση κατα-λόγων πολλών άλλων εκθέσεων, μαθητών του στη Λαϊκή Επι-μόρφωση και στην E.S.P.
Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή επιλογής των Νέων Ελλή-νων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας της Αθήνας, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνι-κό Κέντρο Φωτογραφίας.
Συνεργάστηκε, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και άρθρα, με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογράφισε για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και επιμελή-θηκε του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ.
Αρθρογραφούσε τακτικά στα περιοδικά Φωτογραφία και Φωτοχώρος.
Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα : Greece – Autrement (1989), Φωτογραφικός Κύκλος – Γνώση (1990), Jazz Collection – ΚOAN (1995), Jazz Reflections – Δήμος Αθηναίων (1996), Άγνωστη Χώρα – Φωτοχώρος (1997).

Είσοδος ελεύθερη

Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας: fmag – photography fan/magazine
http://www.fmag.gr/ – E-mall: info@fmag.gr

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

 

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ         Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Ιωάννης Βελούδιος            Δήμητρα Βήττα