2ος Μαθητικός Διαγωνισμός

Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (Φ. Λ. Λ.).

Αποτελέσματα 2ου  Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας που διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας και απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων της πρώην Επαρχίας Λιβαδειάς.

            Στον Διαγωνισμό, ο οποίος γίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά, συμμετείχαν 74 μαθητές – φωτογράφοι από 22 Σχολεία (7 Λύκεια, 4 Γυμνάσια και 11 Δημοτικά Σχολεία) με 187 φωτογραφίες. Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν ελεύθερο.

 
            Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που ορίσθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς και συνεδρίασε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 αποτελούσαν οι:

 

1.      Νίκος Μπόλκας – Δάσκαλος Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

2.      Αλεξία Παπακώστα – Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Πολιτιστικών & Καλλιτεχνικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας,

3.      Βασίλης Βεΐτης – Εκπαιδευτικός , Υπεύθυνος Πολιτιστικών & Καλλιτεχνικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας.

4.      Δήμητρα Βήττα – Μέλος του Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

5.      Ειρήνη Χαιρετάκη – Μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

 

 

Η επιτροπή έκρινε και τις 187 συμμετοχές και αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τα βραβεία με την παρακάτω σειρά:

1η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων

1ο βραβείο: Χρήστου Ηλίας, 6ο  Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

2ο βραβείο: Παπαγεωργίου Δέσποινα, 1ο  Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

3ο βραβείο: Κοϊτσάνου Δήμητρα, 4ο  Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

Έπαινος: Ρηγογιάννη Αικατερίνη, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

 

2η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων

1ο βραβείο: Ευθυμίου Όλγα, 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

2ο βραβείο: Ανέστης Λάμπρος, 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

3ο βραβείο: Ρηγογιάννης Ιωάννης, 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Έπαινος: Ληξουργιώτης Λουκάς, Γυμνάσιο Αντίκυρας

 

3η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Λυκείων

 1ο βραβείο: Παλαμίδας Φίλιππος, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

2ο βραβείο: Μαρτιναίος Κων/νος, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

3ο βραβείο: Καραμπέτσου Αικατερίνη, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

Έπαινος: Κατσαρός Κων/νος, Εσπερινό Λύκειο Λιβαδειάς

 

Σημείωμα της κριτικής επιτροπής

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, η οποία ήταν κατά πολύ  μεγαλύτερη της περσινής. Αξίζει σε όλους ένα μεγάλο μπράβο γιατί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τη φαντασία , τον ενθουσιασμό και τη δημιουργική διάθεση της ηλικίας τους μέσα από μια τέτοιου είδους καλλιτεχνική αναζήτηση.

Η μεγάλη ποσοτική αλλά και ποιοτική συμμετοχή δέσμευσε την κριτική επιτροπή να αποφασίσει την απονομή τριών επιπλέον επαίνων, έναν για κάθε κατηγορία. Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η παρουσία Σχολείων όχι μόνο από την πρωτεύουσα του νομού αλλά και περιφερειακών, ιδίως  Δημοτικών Σχολείων.

Η θεματολογία των φωτογραφιών κινήθηκε σε πολλούς άξονες και στις 3 κατηγορίες των μαθητών (Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια). Με ιδιαίτερη ευαισθησία και καλλιτεχνικό κριτήριο οι μαθητές  προσέγγισαν στοιχεία της φύσης και με έντονη οξυδέρκεια  την ανθρώπινη δράση-αυθόρμητη ή σκηνοθετημένη. Έδειξαν πως γνωρίζουν πολύ καλά να αξιοποιούν το στιγμιαίο και το εφήμερο και να αποτυπώνουν τη ρευστότητα και τη συνέχεια της ζωής με την τέχνη του φωτογράφου. Είναι φανερό ότι εγκλωβισμένοι σε μία ασφυκτικά πιεστική σχολική και μη καθημερινότητα, επιβεβαιώνουν έτσι  την ανάγκη τους για ελευθερία στην καλλιτεχνική τους έκφραση.

Χαιρόμαστε που οι διοργανωτές του  Μαθητικού Διαγωνισμού δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αναπνεύσουν τη ζωή μέσα από το παράθυρο της τέχνης  όπως τα ίδια την αισθάνονται: με χρώματα, σχήματα, μορφές, δράση, ανατροπές και συναισθήματα αλλά  κυρίως με ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια και αγνότητα. Ίσως έτσι καταφέρουμε κι εμείς οι ενήλικες να δούμε μέσα από τα δικά τους μάτια αλήθειες και αξίες που έχουμε ξεχάσει…  Ελπίζουμε, μετά τη δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας να γίνει θεσμός στα σχολεία της περιοχής μας, χώρος καλλιτεχνικών αναζητήσεων και ελεύθερης έκφρασης αλλά κυρίως  δίαυλος επικοινωνίας κοινωνίας-σχολείου.

Υ.Γ  Όλες οι φωτογραφίες που αξιολογήσαμε είχαν καλυμμένα τα στοιχεία του κάθε μαθητή – τριας καθώς και το σχολείο που εκπροσωπούσαν.

              Φωτογραφίες και των τριών κατηγοριών θα αναρτηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς. Η απονομή των βραβείων και διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, σε ειδική τελετή.
               Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα στους ενδιαφερόμενους, στις δύο βαθμίδες Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας και στα μέσα ενημέρωσης.

               Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς του διαγωνισμού που είναι οι εξής:

 

Κατάστημα Expert  Παπαχαραλάμπους Θεμιστοκλής

Newdata Μαυραγάνης Αθανάσιος

Κατάστημα Multirama

Φωτογραφείο Καραγιαννάκης Αντώνης και Υιοί.

Κατάστημα e-shop Λιβαδειάς

Βιβλιοπωλείο Αθανασόπουλος Χάρης

Studio 81, Αγγελόπουλος Ιωάννης

 

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                   H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

    

Ιωάννης Βελούδιος                                                            Δήμητρα Βήττα   

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2010

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, σε συνέχεια του επιτυχημένου 1ου μαθητικού φωτογραφικού διαγωνισμού και στα πλαίσια της προβολής και διάδοσης της φωτογραφικής τέχνης, προκηρύσσει το 2ο Φωτογραφικό διαγωνισμό, μεταξύ των μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων (Ε & ΣΤ τάξης) της πρώην Επαρχίας Λιβαδειάς.

Πιστεύουμε πως αυτή η εκδήλωση, θα τύχει μεγάλου ενδιαφέροντος με ανάλογη συμμετοχή, έτσι ώστε να καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Πόλης μας. Όλοι οι μετέχοντες νοείται ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους που διέπουν το διαγωνισμό, οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω :

 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1.  Το θέμα είναι Ελεύθερο.

2.  Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αποστείλει, το ανώτερο, μέχρι τρεις (3) φωτογραφίες (ασπρόμαυρες ή έγχρωμες) τυπωμένες σε χαρτί διαστάσεων 20Χ30 εκατοστά.

3. Προαιρετικά κάθε φωτογραφία μπορεί να συνοδεύεται με κάποιο τίτλο.

4.  Οι ενδιαφερόμενοι, για να μετάσχουν στο διαγωνισμό, πρέπει να παραδώσουν τις φωτογραφίες τους, στο γραφείο της Φωτογραφικής μας Λέσχης κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη από τις 6,00 μέχρι 9,00 μ.μ., το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου 2010, ή να τις στείλουν ταχυδρομικά, με ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου 2010, στη διεύθυνση Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς) Τ.Κ. 32 100 Λιβαδειά.

5.  Στο πίσω μέρος όλων των φωτογραφιών και πάνω σε αυτοκόλλητη ετικέτα, θα αναγράφονται υποχρεωτικά και με κεφαλαία γράμματα, τα παρακάτω στοιχεία των διαγωνιζόμενων :

 – Ονοματεπώνυμο

– Διεύθυνση κατοικίας

– Τηλέφωνο επικοινωνίας

– Ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail (αν υπάρχει)

– Σχολική μονάδα και τάξη φοίτησης

 

Για την προστασία τους, οι φωτογραφίες, θα παραδίδονται τοποθετημένες μέσα σε φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο και η Σχολική μονάδα του διαγωνιζόμενου.

6.  Όλες οι φωτογραφίες θα παραδοθούν στην κριτική επιτροπή από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς με καλυμμένα τα στοιχεία  του συμμετέχοντα για τη διασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού.

7.            Η κριτική επιτροπή, του διαγωνισμού, θα είναι πενταμελής αποτελούμενη από:

α.      έναν εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας
β.      έναν εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας
γ.      το δάσκαλο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς
δ.      έναν εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς
ε.      έναν εκπρόσωπο των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

 

8. Οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τη σχολική μονάδα φοίτησης.

1η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων (Ε & ΣΤ τάξης)
2η κατηγορία:  Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων

3η κατηγορία:  Μαθητές και μαθήτριες Λυκείων

 

9.  Με τις φωτογραφίες, που θα μετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθεί έκθεση, με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς.
Η ημερομηνία και ο χώρος της έκθεσης, θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα στους ενδιαφερόμενους, από την ιστοσελίδα
https://www.fotolesxilivadias.gr της Λέσχης μας, με προσωπικές προσκλήσεις και από τα Μ.Μ.Ε.

 

10.   Στους μαθητές και μαθήτριες των οποίων οι φωτογραφίες επιλεγούν από την προαναφερθείσα κριτική επιτροπή, θα απονεμηθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι στις πρώτες, δεύτερες και τρίτες φωτογραφίες κάθε κατηγορίας. Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει σε ειδική τελετή κατά το χρονικό διάστημα της έκθεσης.

      Στους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθούν:

1η Κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων (Ε & ΣΤ τάξης)

1ος  νικητής      Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή   Samsung ES 15 Silver 10.2Mp προσφορά της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Βοιωτίας                                                   

2ος  νικητής      Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή  KODAK 9Mp προσφορά του καταστήματος Newdata Μαυραγάνης Αθανάσιος                                                                                      

3ος  νικητής      Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή NIKON Coolpix 4300  4Mp προσφορά του Φωτογραφείου Καραγιαννάκης Αντώνης και Υιοί.

2η Κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων

1ος  νικητής      Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή Nikon L20 10Mp προσφορά της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

2ος  νικητής      Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή Polaroid  12Mp προσφορά του καταστήματος  Expert Λιβαδειάς

3ος  νικητής      Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή Fuji film FinePix Z10  7.2Mp προσφορά του καταστήματος Multirama & ένα Φωτογραφικό Λεύκωμα προσφορά του Βιβλιοπωλείου Αθανασόπουλος Χάρης

3η Κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Λυκείων

1ος  νικητής     Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή Canon Ixus 95 IS 10Mp προσφορά της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Βοιωτίας

2ος  νικητής      ένα  Apple i-Pod  προσφορά του  καταστήματος e-shop.gr  Λιβαδειάς

3ος  νικητής      ένα Casio digital Diary  προσφορά του καταστήματος  Studio 81  Αγγελόπουλος Ιωάννης

11. Όλες οι φωτογραφίες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, μετά το τέλος της έκθεσης, θα επιστραφούν στους δικαιούχους.

12. Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του Διοικητικού Συμβουλίου της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς.

Βελούδιο Γιάννη, Πρόεδρο Δ.Σ. Φ.Λ.Λ. (6977233189)

Αλογοσκούφη Χρήστο, Ταμία Δ.Σ. Φ.Λ.Λ. (6977460273)

 

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                   H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

    

Ιωάννης Βελούδιος                                                            Δήμητρα Βήττα