3ος Μαθητικός Διαγωνισμός

Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (Φ. Λ. Λ.).

 

                

            Φαίη Θεοδώρου                   Αργύρης Μελέτης               Βασιλική Ανταλοπούλου

              1ο βραβείο Δ.Σ                 1ο βραβείο Γυμνασίων              1ο βραβείο Λυκείων

           9ο Δ.Σ Λιβαδειάς           Γυμνάσιου Αγίου Δημητρίου          1ο Λύκειο Λιβαδειάς

 

Αποτελέσματα 3ου  Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται ο 3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας που διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας και απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων της πρώην Επαρχίας Λιβαδειάς.

Στον Διαγωνισμό, ο οποίος γίνεται για 3η συνεχή χρονιά, συμμετείχαν 50 μαθητές – φωτογράφοι από 17 Σχολεία (4 Λύκεια, 5 Γυμνάσια και 8 Δημοτικά) με 100 φωτογραφίες. Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν «Ελεύθερος Χρόνος».

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού η οποία ορίσθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, συνεδρίασε την Δευτέρα 12/09/2011 και αποτελείται από τους:

1. Νίκο Μπόλκα – Δάσκαλος Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς
2. Αλεξία Παπακώστα – Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Πολιτιστικών & Καλλιτεχνικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας,
3. Βασίλη Βεϊτη – Εκπαιδευτικός , Υπεύθυνος Πολιτιστικών & Καλλιτεχνικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας.
4. Κωνσταντίνο Βαφειάδη – Ιστορικός Τέχνης – Εικαστικός.
5. Μαρία Στάμου – Μέλος του Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

έκρινε και τις 100 συμμετοχές και αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τα βραβεία με την παρακάτω σειρά:

1η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων

1o βραβείο: Φαίη Θεοδώρου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς
2ο βραβείο: Μίνα Μήτσου, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς
3ο βραβείο: Ζένια Ζαννιά, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

2η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων

1ο βραβείο: Αργύρης Μελέτης, Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου
2ο βραβείο: Βασίλης Ντουρντουρέκας, 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς
3ο βραβείο: Αναστάσιος Γαλάνης, Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου

3η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Λυκείων

1ο βραβείο: Ανταλοπούλου Βασιλική, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς
2ο βραβείο: Γεροκωνσταντή Ειρήνη, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς
3ο βραβείο: Ευθυμίου Όλγα, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

Σημείωμα της κριτικής επιτροπής

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας ο οποίος ευελπιστούμε να γίνει θεσμός όχι μόνο για τα σχολεία της περιφέρειας Λιβαδειάς αλλά και για τα σχολεία όλου του Νομού. Συγχαίρουμε και την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς γιατί σε καιρούς δύσκολους όχι μόνο αποτελεί ένα «πολιτιστικό καταφύγιο», χώρο καλλιτεχνικών αναζητήσεων και ελεύθερης έκφρασης αλλά υλοποιεί και το όραμα ενός ανοιχτού στην κοινωνία σχολείου.
Οι μαθητές αποτύπωσαν στιγμές ενός «ελεύθερου χρόνου» που εμείς οι ενήλικες έχουμε ξεχάσει το πώς και το πόσο τους ανήκει. Εγκλώβισαν την κίνηση και το βλέμμα εκείνων των στιγμών της χαλάρωσης, της ανεμελιάς- κάποιες φορές και της απλής περισυλλογής-που η μίζερη δικιά μας ψυχική γενναιοδωρία πολύ συχνά τούς τις στερεί. Διηγήθηκαν ιστορίες μακριά από τα τολμηρά μοντάζ και τις υστερονεωτερικές ταχύτητες των βιντεοκλίπ, των διαφημιστικών αφηγημάτων των 30 δευτερολέπτων και των εντυπωσιακών εφέ. Η νέα γενιά μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αναβάθμιση επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, μπορεί να χειρίζεται με ζηλευτή ευκολία σκληρούς δίσκους και κινητά όμως αντιλαμβάνεται εξίσου τη «μαγεία» μιας ποδηλατάδας ένα ηλιόλουστο πρωινό, μιας παρτίδας τάβλι με έναν φίλο, ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στην αυλή του σχολείου… Ξέρει να εκτιμά τη συντροφιά ενός βιβλίου και μιας κιθάρας, λατρεύει την αναπόληση δίπλα στο κύμα και μπορεί να χαμογελά και να κάνει πιρουέτες ακόμα και μετά από ένα δύσκολο διαγώνισμα. Οι μαθητές, μέσα στον κυκεώνα απαιτήσεων, εντάσεων και συγκρούσεων που εμείς οι ενήλικες τους επιβάλλουμε, σε μια έντονα ρευστή καθημερινότητα- πολλές φορές χωρίς εστίες κι αναφορές-εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την αξία των «μικρών πραγμάτων» και να μας δανείζουν πυξίδες για προσανατολισμούς που προ πολλού έχουμε ξεχάσει…

 

Φωτογραφίες και των τριών κατηγοριών θα αναρτηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στην ισόγεια αίθουσα του Νερόμυλου (Πηγές Κρύας) Λιβαδειάς, από τις 19 μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2011, και θα παραμένει ανοικτή από τις 6.30 μ.μ μέχρι 10.00 μ.μ.
Η απονομή των βραβείων για τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, στις 8.00 μ.μ. στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς του διαγωνισμού που είναι οι εξής:

Κατάστημα Expert Παπαχαραλάμπους Θεμιστοκλής
Newdata Μαυραγάνης Αθανάσιος
Κατάστημα Multirama
Φωτογραφείο Καραγιαννάκης Αντώνης και Υιοί.
Βιβλιοπωλείο Αθανασόπουλος Χάρης
Φωτογραφικό Στούντιο Helen του κ. Χρήστου και Ανδρέα Λουκά

Για το Δ.Σ της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

 

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ου  ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2011

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, σε συνέχεια των επιτυχημένων 1ου  και 2ου  μαθητικού φωτογραφικού διαγωνισμού και στα πλαίσια της προβολής και διάδοσης της φωτογραφικής τέχνης:

Προκηρύσσει 

Τον  3ο  Φωτογραφικό διαγωνισμό, μεταξύ των μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων (Ε & ΣΤ τάξης) της πρώην Επαρχίας Λιβαδειάς.
Πιστεύουμε πως αυτή η εκδήλωση, θα τύχει μεγάλου ενδιαφέροντος με ανάλογη συμμετοχή, έτσι ώστε να καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Πόλης μας.

Όλοι οι μετέχοντες νοείται ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους που διέπουν το διαγωνισμό, οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω :

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Το θέμα είναι: Ελεύθερος χρόνος.

Η έννοια ελεύθερος χρόνος είναι ένας σημαντικός παράγοντας δημιουργίας για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για το παιδί. Πρόκειται για τον χρόνο εκείνο κατά τον οποίο το παιδί αναπτύσσει πρωτοβουλίες, διευρύνει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, με δραστηριότητες που το ευχαριστούν και που το ίδιο επιλέγει.
Κυρίως ο ελεύθερος χρόνος, μας χαρίζει ψυχική ηδονή αλλά και σωματική χαλάρωση.
Πόσο μάλλον όταν στον ελεύθερο χρόνο μας δημιουργούμε…..
Οι μαθητές λοιπόν καλούνται να απαθανατίσουν, τις στιγμές της ξενοιασιάς και της χαλάρωσης-εκτός των σχολικών τους υποχρεώσεων- που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κι από έντονη δημιουργική διάθεση. Έχουν να επιλέξουν από το ευρύ πεδίο της καθημερινότητάς τους εκείνο το κομμάτι στο οποίο αισθάνονται οι ίδιοι ελεύθεροι να το διαχειρισθούν όπως αυτοί θέλουν…


2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αποστείλει, το ανώτερο, μέχρι τρεις (3) φωτογραφίες (ασπρόμαυρες ή έγχρωμες) τυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί διαστάσεων 20Χ30 εκατοστά. Επίσης, ο διαγωνιζόμενος θα πρέπει να παραδώσει  CD με το ψηφιακό αρχείο της κάθε φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες που δεν τηρούν τις παραπάνω προδιαγραφές δεν θα γίνουν δεκτές.

3. Προαιρετικά κάθε φωτογραφία μπορεί να συνοδεύεται με κάποιο τίτλο.

4. Οι ενδιαφερόμενοι, για να μετάσχουν στο διαγωνισμό, πρέπει να παραδώσουν τις φωτογραφίες τους, στο γραφείο της Φωτογραφικής μας Λέσχης κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη από τις 7,00 μέχρι 9,00 μ.μ., το αργότερο μέχρι 15 Ιουνίου 2011,
ή να τις στείλουν ταχυδρομικά, με ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι 15 Ιουνίου 2011, στη διεύθυνση Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς) Τ.Κ. 32 100 Λιβαδειά.

5. Στο πίσω μέρος όλων των φωτογραφιών αλλά και στο CD, πάνω σε αυτοκόλλητη ετικέτα, θα αναγράφονται υποχρεωτικά και με κεφαλαία γράμματα, τα παρακάτω στοιχεία των διαγωνιζόμενων : 

– Ονοματεπώνυμο
– Διεύθυνση κατοικίας
– Τηλέφωνο επικοινωνίας
– Ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail (αν υπάρχει)
– Σχολική μονάδα και τάξη φοίτησης

Για την προστασία τους, οι φωτογραφίες, θα παραδίδονται τοποθετημένες μέσα σε φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο και η Σχολική μονάδα του διαγωνιζόμενου.

6. Όλες οι φωτογραφίες θα παραδοθούν από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς στην κριτική επιτροπή με καλυμμένα τα στοιχεία του συμμετέχοντα για τη διασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού.

7. Η κριτική επιτροπή, του διαγωνισμού, θα είναι πενταμελής αποτελούμενη από:

α. έναν εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας

β. έναν εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας

γ. το δάσκαλο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

δ. έναν εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

ε. έναν ιστορικό Τέχνης – Εικαστικό

8. Οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τη σχολική μονάδα φοίτησης.

1η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων (Ε & ΣΤ τάξης)

2η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων

3η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Λυκείων

9. Με τις φωτογραφίες, που θα μετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθεί έκθεση, με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς.

Η ημερομηνία και ο χώρος της έκθεσης, θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα στους ενδιαφερόμενους, από την ιστοσελίδα https://www.fotolesxilivadias.gr της Λέσχης μας, με προσωπικές προσκλήσεις και από τα Μ.Μ.Ε.

10. Στους μαθητές και μαθήτριες των οποίων οι φωτογραφίες επιλεγούν από την προαναφερθείσα κριτική επιτροπή, θα απονεμηθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι στις πρώτες, δεύτερες και τρίτες φωτογραφίες κάθε κατηγορίας. Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει σε ειδική τελετή κατά το χρονικό διάστημα της έκθεσης.

Στους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθούν:

1η Κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων (Ε & ΣΤ τάξης)

1ος νικητής Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή   Canon  A3000 10.2Mp προσφορά της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Βοιωτίας
2ος νικητής Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή  Kodak mp 550 12.5Mp προσφορά του καταστήματος Newdata Μαυραγάνης Αθανάσιος
3ος νικητής Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή Panasonic f562  10Mp προσφορά του καταστήματος  Expert Λιβαδειάς

2η Κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων

1ος νικητής Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή Canon A1200  12Mp προσφορά της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς 
2ος νικητής Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή Panasonic Dmc-f3  12.1Mp προσφορά του καταστήματος Multirama
3ος νικητής  Φωτογραφικό τρίποδο προσφορά του Φωτογραφείου Καραγιαννάκης Αντώνης και Υιοί.

3η Κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Λυκείων

1ος νικητής Ψηφιακή Φωτογραφική μηχανή Canon  3100 12.1Mp προσφορά της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Βοιωτίας
2ος νικητής ένα  Car mp3 fm modulator  προσφορά του  Φωτογραφικού  Στούντιο Helen του κ. Χρήστου και Ανδρέα Λουκά
3ος νικητής Φωτογραφικό Λεύκωμα προσφορά του Βιβλιοπωλείου Αθανασόπουλου Χάρη

10. Όλες οι φωτογραφίες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, μετά το τέλος της έκθεσης, θα επιστραφούν στους δικαιούχους

11. Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του Διοικητικού Συμβουλίου της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς.

Βελούδιο Ιωάννη, Πρόεδρο Δ.Σ. Φ.Λ.Λ. (6977233189)
Αλογοσκούφη Χρήστο, Ταμία Δ.Σ. Φ.Λ.Λ. (6977460273)

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς του διαγωνισμού που είναι οι εξής:

Κατάστημα Expert  Παπαχαραλάμπους Θεμιστοκλής

Newdata Μαυραγάνης Αθανάσιος

Κατάστημα Multirama

Φωτογραφείο Καραγιαννάκης Αντώνης και Υιοί.

Βιβλιοπωλείο Αθανασόπουλος Χάρης

Φωτογραφικό Στούντιο Helen του κ. Χρήστου και Ανδρέα Λουκά

 

                                                   Για το Δ.Σ

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                   H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
    
Ιωάννης Βελούδιος                                                            Δήμητρα Βήττα