Τετάρτη 03/02/2021 – Καλεσμένη φωτογράφος η Αρετή Αλεξανδράκη

Την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου, είχαμε τη χαρά να έχουμε στην ομάδα μας την Αρετή Αλεξανδράκη. Με πολύ κόσμο παρέα, είδαμε το φωτογραφικό της έργο και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη φωτογραφία αλλά και για τους λόγους που φωτογραφίζουμε. Ένα είναι σίγουρο ….. η τέχνη ενώνει και απελευθερώνει.

 

Η Αρετή Αλεξανδράκη είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και ζει στο Αγρίνιο. Άρχισε να ασχολείται δημιουργικά με την φωτογραφία το 2013. Συμμετείχε με υποτροφία στο φωτογραφικό εργαστήρι (workshop) “On the Road” του φωτογράφου του διεφνούς φήμης πρακτορείου Magnum  Νίκου Οικονομόπουλου τον Σεπτέμβρη του 2014 στην Αθήνα και  το Σεπτέμβρη του 2019 στο workshop “Φωτογραφικά παιχνίδια» με τον Αχιλλέα Νάσιο. Έχει παρακολουθήσει επίσης, το σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τον Λουκά Βασιλικό (2019-2020) και τον Δεκέμβριο του 2020 το 3ημερο workshop με τον Michael Ackerman και τον Ηλία Γεωργιάδη.  Από τον Οκτώβριο του 2020 παρακολουθεί το διαδικτυακό σεμινάριο “Φωτογραφία και Κινητματογράφος” με τον Τόλη Χατζηγνατίου.

Έχει συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση “Photometria awards 2015 – Faith” του Photometria  International  Photography Festival και της φωτογραφικής ομάδας του Αγρινίου Art8. Μέρος της δουλειάς της έχει επιλεχθεί και δημοσιευτεί στο Luminous Eye Zine #4  και επίσης έχει παρουσιαστεί στην Γερμανική ηλεκτρονική πλατφόρμα Kiosk der Democratie – Kiosk de Democracy ,στην φωτογραφική κοινότητα Photographic Mercadillo και στο διεθνές φωτογραφικό Portal 121clicks. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Φωτογράφος και σε άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά φωτογραφικά περιοδικά