Έκθεση Χρήστου Κοψαχείλη

Η  Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, στα πλαίσια της εκδήλωσης Μάϊος Μήνας φωτογραφίας 2013, διοργανώνει ατομική έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κοψαχείλη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 18/05/13 και ώρα 19.00 στο ισόγειο του Νερόμυλου, ενώ την Κυριακή 19/05/13 και ώρα 10.00 στον ίδιο χώρο ο φωτογράφος θα παρουσιάσει το έργο του και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την επιμέλεια μίας έκθεσης φωτογραφίας.

Διάρκεια έκθεσης: 18/5 έως 24/5, ώρες 18.30 – 21.30. Είσοδος ελεύθερη

Βιογραφικό
Ο Χρήστος Κοψαχείλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στην ΠΑΤΕΣ. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλη και ιστορίας της τέχνης από τον Ανδρέα Ιωαννίδη και την Μαρία Ξεναρίου.
Δίδαξε, από το 1988, τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας στο Δήμο Κερατσινίου, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P και σε διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ. Παρέδωσε πολλά σεμινάρια σε επιμορφωτές φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης και διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών και σε διάφορες άλλες πόλεις, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός».

Μετείχε στην επιτροπή κρίσεως του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ τάξης των σχολείων της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομαδικών και ατομικών εκθέσεων και έχει επιμεληθεί την διοργάνωση και την έκδοση καταλόγων πολλών άλλων εκθέσεων, μαθητών του στη Λαϊκή Επιμόρφωση και στην E.S.P.

Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή επιλογής των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας της Αθήνας, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Συνεργάστηκε, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και άρθρα, με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογράφισε για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και επιμελήθηκε του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ. Αρθρογραφούσε τακτικά στα περιοδικά Φωτογραφία και Φωτοχώρος.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα : Greece – Autrement (1989), Φωτογραφικός Κύκλος – Γνώση (1990), Jazz Collection – ΚOAN (1995), Jazz Reflections – Δήμος Αθηναίων (1996), Άγνωστη Χώρα – Φωτοχώρος (1997).

Επίσης, ο Χρήστος Κοψαχείλης έδωσε σειρά διαλέξεων με τίτλο: «Εισαγωγή στην καλλιτεχνική φωτογραφία» στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς από τον Οκτώβριο του 2012 με συχνότητα μία φορά τον μήνα, με παρουσίαση και ανάλυση των κυριότερων καλλιτεχνικών ρευμάτων στη φωτογραφία, από τη γέννησή της στα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας.

Οργάνωση : Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς www.fotolesxilivadias.gr

Χορηγοί:

Δήμος Λεβαδέων
Επιμελητήριο Βοιωτίας
Σανιδάς Ε.Ε. – Τεχνική Κατασκευαστική
Δασκαλάκη Ελένη – Φέτα Σαραντάπορο
Μακρής Ιωάννης

Χορηγοί επικοινωνίας:

Σείριος FM 95,8
Ορχομενός Press
fmag – photography fan/magazine