Παρουσίαση Βιβλίου : “Εξωτικό καλοκαίρι” του Κώστα Μασσέρας

…Επτά χρονών είχα φάει ξύλο για να βγω από την θάλασσα και να παρατήσω το παιχνίδι. Τα χείλη μου είχανε μελανιάσει, το ίδιο και τα ακροδάχτυλα μου, αλλά επέμενα να σπάσω το ρεκόρ μου κάτω από το νερό.

Ύστερα τρέχαμε και παλεύοντας κυλιόμασταν στην καυτή άμμο, ανοίγαμε μεγάλους λάκκους βάζοντας μέχρι την μέση αγκάθια, τους σκεπάζαμε με ένα κομμάτι από πλαστική σακούλα και από πάνω με άμμο. Κάναμε χάζι τους μεγάλους που βούλιαζαν μέσα σε κείνες τις παιδικές παγίδες. Τα απογεύματα ψαρεύαμε στα βράχια ή ξεφλουδίζαμε ο ένας τον άλλο αποτελειώνοντας το έργο του ήλιου.

… Μου φωνάζουν να μη βρέχομαι γιατί θα κρυώσω. Τέλος Μαΐου, τέλος εποχής. Σε λίγες μέρες άλλο ένα καλοκαίρι …”

Απόσπασμα από το κείμενο  “Εξωτικό καλοκαίρι” που περιέχεται στο βιβλίο Exotic Summer του φωτογράφου και δασκάλου φωτογραφίας Κώστα  Μασσέρα. Το Exotic Summer είναι μία συλλογή φωτογραφιών από τα καλοκαίρια των τριών τελευταίων δεκαετιών.

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30 έχει τη χαρά να φιλοξενεί στον χώρο της (Γεωργαντά 4 και Πρωτέως – δίπλα στο ποτάμι) τον Κώστα Μασσέρα για την παρουσίαση του βιβλίου του.

Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

 

Για το Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βλαχοπούλου Αναστασία

Καραδήμα Γιάννα