Προβολή Ταινίας: ‘‘Paterson’’ του Jim Jarmusch.

   Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια μαγική βραδιά ποίησης και κινηματογράφου όπως μονάχα ο Τζιμ Τζάρμους ξέρει να τα ταιριάζει.

   Κάτω από τα αστέρια, στον φιλόξενο χώρο του art cafe Αστραδενή, την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 20:30 θα παρακολουθήσουμε τον Πάτερσον ένα οδηγό λεωφορείου στην ομώνυμη πόλη του Πάτερσον, στο Νιου Τζέρζι.

    Κάθε μέρα ακολουθεί μια ρουτίνα: κάνει το καθημερινό του δρομολόγιο, παρατηρώντας την πόλη καθώς αυτή περνά μπροστά από το παρμπρίζ του και κρυφακούγοντας αποσπασματικά τις συζητήσεις γύρω του. Γράφει στίχους σ’ ένα τετράδιο. Βγάζει βόλτα τον σκύλο του. Σταματά σ’ ένα μπαρ και πίνει μία μόνο μπίρα. Και γυρνά σπίτι στη γυναίκα του, τη Λόρα. Αντίθετα, ο κόσμος της Λόρα αλλάζει διαρκώς. Βλέπει νέα όνειρα σχεδόν καθημερινά. Ο Πάτερσον αγαπά τη Λόρα, κι αυτή τον αγαπά. Αυτός επικροτεί τις νεόκοπες φιλοδοξίες της. Αυτή υποστηρίζει το ταλέντο του στην ποίηση. Η ταινία παρατηρεί σιωπηρά τους θριάμβους και τις ήττες της καθημερινής ζωής, όπως και την ποίηση που κρύβεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες

Προβολή Ταινίας: ‘‘Paterson’’ του Jim Jarmusch.
Δευτέρα  17 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:30  στο art café Αστραδενή
Είσοδος Ελεύθερη
https://www.fotolesxilivadias.gr/

Για το Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Λεμονής Γιάννης   Καραδήμα Γιώτα